Alaraaja

Alaraajojen erilaiset toiminnalliset häiriöt ja kiputilat ovat yleisiä. Yksipuolinen kuormitus ja toisaalta lyhytkestoinen voimakas rasitus johtavat helposti alaraajan liialliseen tai epätarkoituksenmukaiseen kuormittumiseen ja kiputilojen kehittymiseen. Nilkan ja jalkaterän toimintahäiriöt voivat aiheuttaa ongelmia myös ylemmäksi liikeketjussa, kuten polven ja lonkan alueelle tai lantioon ja rankaan.

Tutkimalla sekä passiivisesti että aktiivisesti kartoitetaan poikkeavuudet alaraajan normaalista toiminnasta ja selvitetään syyt oireiluun. Usein syynä nilkan, jalkaterän ja polven alueen häiriintyneeseen toimintaan ovat lihasepätasapainon ongelmat ja heikkoudet alaraajan tukilihaksissa tai nivelten toimintahäiriöt, joihin pyritään puuttumaan harjoittelun kohdentamisella oikeisiin lihaksiin ja koko alaraajan linjaukseen.

Aina kohdennettu harjoittelu ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan avuksi mobilisointia/manipulaatiota nivelten liikehäiriön korjaamiseksi. Mahdollistetaan alaraajojen normaalit liikeradat ja luodaan edellytykset harjoittelun onnistumiselle. Tavoitteena on optimoida kuormitusolosuhteet ja luoda edellytykset paranemiselle.